حدود 100 سال پیش، مهندس جوانی به نام "رادولف.ام.بادر" با اختراع ماشینی برای پوستگیری ماهی و جدا کردن استخوانهای آن، فیله ماهی را در بشقابهای غذای مردم قرار داد تا در تمام زمانها آماده مصرف شود. این تغییرات، تمامی صنعت فرآوری شیلات را نه تنها در لوبک - Lubeck - و آلمان، بلکه در تمام جهان دچار تحول کرد.
این اختراع تاریخی، گواهینامهها و راهحلهای تکنیکی بسیاری را برای صنعتی شدن پروسه ماهی، طیور، میوه و سبزی به دنبال داشت.
در دهه 1920، مهندسین بادر نه تنها نگران افزایش تعداد واحدها و در نتیجه میزان تولید کارخانههای مواد غذایی و مشتریان آنها بودند، بلکه به صورت همزمان توجه خاصی به کیفیت و بهداشت از مرحله فرآوری تا ورود به آشپزخانه را نیز داشتند.
به دلیل چرخههای پروسه کوتاهتر و راحتی تمیز کردن ماشینها، در مقایسه با متدهای دستی، میزان فرآوری به مراتب افزایش یافت به نحوی که امروزه - برند BAADER - در جهان تبدیل به یک معیار کیفیت شده و این شرکت در بازارهای جهانی پیشرو است.
دکتر کورش پورکیان رئیس گروه سرمایه گذاران بادر یک ایرانی است که تمایل دارد با تکنولوژی بادر مواد غذایی ذبح اسلامی ایران از جمله گوشت مرغ را به کشورهای همسایه صادر نماید.
این شرکت سنتی در شمال آلمان، هنوز یک کسب و کار خانوادگی است. اما به یک گروه از شرکتهای فعال بینالمللی توسعه پیدا کرده که بوسیله تصمیمهای استراتژیک و سازگار، به دستآوردهای تکنولوژیکی نیز نایل شده است. مدیریت نسل سوم این شرکت خانم "پترا بادر" با موفقیت و هدایت 1100 کارمند، تولید و بازاریابی ماشینها را انجام میدهند و کارخانههای مواد غذایی در 70 نقطه دنیا، آن را کامل میکنند.
پترا بادر و دو مدیر اصلی اش - رابرت فوک و تورستن کراسن - دائماً در حال تحلیل این توسعهها در بازار اروپا،آسیا، آمریکای شمالی و جنوبی هستند و استراتژیهای این توسعه را تنظیم میکنند. پترا بادر میگوید " چشم انداز آینده ما را خوشحال میکند."از نظر این بازرگان، موفق تکنولوژی بالای ماشینهای بادر، تنها دلیل صادرات زیاد این شرکت است و در نتیجه بیش از یک دلیل برای شادی آنها وجود دارد.
پترا بادر معتقد است که در سالهای پیش رو نیاز به محصولات شرکت بادر به صورت قابل توجهی افزایش خواهد یافت:" جمعیت جهان به صورت پیوسته به صورت خاص در کشورهای در حال توسعه روبه افزایش است." تأمین غذا برای این مردم باید به همان اندازه رشد کند و این امر با استفاده از ماشینهایی برای فرآوری و تولید ارزان و بهداشتی ممکن میشود.
بادر یکی از معدود شرکتهای این صنعت است که به توسعه و فروش ماشینها و سیستمهایی به منظور تأمین نیاز گوشتهای ذبح اسلامی پرداخته است. طبق گزارش اتاق صنعت و تجارت هانوفر، در سالهای اخیر بازار جهانی برای غذای حلال از یک بازار ویژه - market - niche به یک صنعت واقعی توسعه پیدا کرده است.
در سال 2015 تعداد 6/1 بیلیون مسلمان در جهان حدود 1/1 تریلیون دلار آمریکا برای غذا هزینه کردهاند. در آن سال حدود 415 بیلیون دلار آمریکابرای غذای حلال مسلمانان و غیرمسلمان صرف شده بود. فراموش نکنیم نزدیک به 50 میلیون مسلمان که در اروپا زندگی میکنند، گروه قدرتمندی را برای خرید تشکیل میدهند.
در جشنواره غذای حلال که در 19 و 20 آگوست در لندن برگزار میشود؛ بسیاری درباره آینده صادرات غذای حلال و ماشینهایی که تولید حلال را تضمین میکنند از اروپا بحث خواهند کرد و از سوی کشورهایی با صنعت در حال پیشرفت مورد توجه قرار میگیرند تا تکنولوژی موجود را گسترش داده و به مدرن کردن ماشینهای خود بپردازند.
ریچارد کلمن، مدیر بخش غذا و انجمن ماشینهای بستهبندی میگوید:"این توسعه صنعتی برای ما بسیار مثبت است و رشد فروش بین 3 تا 4 درصدی را در بستهبندی غذا و ماشینهای بستهبندی انتظار داریم" و نیاز کشورها، موتور صنعت ما است.
قسمت زیادی از تولیدات آلمان برای 100 کشور در جهان صادر میشود. میزان این صادرات در سال گذشته 3/8 بیلیون یورو بوده است که حدود 4 درصد از سال قبل از آن بیشتر شده بود که شرکتهای خانوادگی مانند بادر از مزایای آن بینصیب نیستند.
ماهنامه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۰۶ - سال ۱۳۹۶
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com