رئیس جمهور دولت دوازدهم
ابوالقاسم گلباف
اردیبهشتماه سال آینده - 2 - 3 ماه دیگر - مردم کشور شاهد عرصه انتخاباتی جدیدی خواهند بود. تا علاوه برشوراها و میان دورهای مجلس، رئیس جمهور دولت دوازدهم نیز راهی خانه دولت در خیابان پاستور شود.
نگاهی به جنب و جوش رسانههای گروهی - دیداری، شنیداری، مکتوب، دیجیتالی و ... - حکایت از بزرگنمایی برای رئیس جمهور آینده بر اساس سلیقهها و ایدههای اصولگراها و اصلاحطلبان دارد یعنی رئیس جمهوری که کشاورزان میخواهند از مدیریت وی بهرهمند شوند.
وقتی بازار شایعه داغ میشود کار از بزرگنمایی هم میگذرد.تونلسازی آزاد راه تهران - شمال یا تونلهای مترو شهر تهران هریک به تنهایی موجب میشود سرعت تونلسازی یا راهسازی و وسایلی از این دست، بهانهای بشود برای اینکه طرفداران دکتر قالیباف یا دکتر روحانی به عنوان رئیس جمهور دولت یازدهم نظرات خود را در مورد نامزد مورد حمایت مردم اعلام کنند.
از طرف دیگر، واردات برنج و گوشت قرمز و مرکبات و ... دراسفندماه برای حوزه کشاورزی چالش برانگیز است، چرا که شایعاتی از این دست را از سوی جناح مقابل مطرح میکند که مهندس حجتی جاده را برای کسب آرای بیشتر دکتر روحانی با کسب « رضایت موقت » مصرفکنندگان هموار مینماید. درحالی که جمعیت یک پارچه و منسجم بیست و اندی میلیون نفری کشاورزان، که بنا بر اعتقادات، مشارکت بیشتری در انتخابات دارند، از چنین شایعات و حتی حدس و گمان آن، مکدّر میشوند.
این خیل عظیم که 15 تا 17 میلیون رای مسلم دارند و هر انتخاباتی را متاثر ازحرکت خود مینمایند انتظار دارند قبل از بحث وزیر کشاورزی، رئیس جمهوری به میدان بیاید تا کشاورز و کشاورزی و چالشهای حدود 5 میلیون بهرهبردار را بشناسد. به گیاه و زراعت و باغ و زمین و دام و طیور و زنبور عسل و غذا و امنیت غذایی، اشراف داشته باشد و بداند که اگر کشاورز نباشد محصولی وجود نخواهد داشت.
رئیس جمهور منتخب آینده، اگر در روستا و در اراضی کشاورزی هم زندگی نکرده باشد، قاعدتاً باید حس کند فرزند روستایی بدون سرویس مدرسه در سرمای زمستان و برف و باران و بوران و خطر حمله گرگ و گراز و دیگر حیوانات درنده باید خود را به مدرسهای برساند که شاگردان کلاس اول تا ششم - همه مقاطع - در یک اتاق و با یک بخاری خود را گرم میکنند.
مرد آینده روزهای پرکار ریاست جمهوری دوازدهم قطعاً باید درک کند همسر یک روستایی بدون درمانگاه و بیمارستان و در یک جاده برف گرفته چگونه میتواند در اتاقک جلو یک وانت نیسان زایمان کند و فریادهای همسرش - گرچه کوه را میشکافد اما نمیتواند یک دکتر یا، ماما را در میان برفها بر بالین همسرش حاضر نماید - . نمینواند هیچ کمکی به او بکند آیا چنین واقعیتهایی میتواند هوش از سر رئیس جمهور منتخب آینده بپراند!
رئیس جمهور منتخب دور دوازدهم همچنین باید متوجه شود چگونه ضرب المثل «دخل نوزده و خرج بیست» هم دیگر جور درنمیآید و در حقیقت دخل 10 کشاورز با خرج 20 انجام میشود، چرا که سیب زمینی و پیاز و گوجهفرنگی و ... تا زمانی که تکافوی عرضه را نمیکند وارد میشود و در صورت تامین نیاز توسط کشاورز قیمتها به هر کیلو 100 و 200 تومان سقوط میکند.
سؤال این است که چه کسی با چه شناخت و تجربهای و چه مقبولیتی میخواهد و میتواند که امورات 20 - 30 میلیون روستانشین و کشاورز و عشایر و خوشنشین و پیلهور را بهتر از ایام قبل، مدیریت کند. مردان اهل رقابت هر کدام هر آنچه در شعار و سخنرانی مطرح میکنند باید در مقابل روستایی و مرد تولید در مزرعه و صحرا و دیگر عرصههای تولید به آن عمل کنند.
کشاورزان، روستاییان، جنگلنشینان، عشایر، کوهنشینان و کشاورزان ساکنین - روستاهای مرزی - و اراضی مینگذاری شده، انسانهایی هستند مانند شهرنشینان با این تفاوت که صبر وتحمل بیشتر و همکاری صادقانهتری داشته و صدالبته بیادعایند و همراه انقلاب. پس باید دیده شوند، البته نه به مانند دولتهای نهم و دهم و یازدهم.
پس نامزدهای ریاست جمهوری لازم است در برنامههای خود این قشر بزرگ راببیند و مطابق نظر و درخواست آنها تعهد دهند.
سرمقاله ماهنامه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۰۳ - سال ۱۳۹۵
ماهنامه دام و کشت و صنعت پنجره ای به آگاهی و دانش
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com