دكتر رضا ارجمندی در دوره وزارت محمد سلامتی در آبان 1360 به عنوان رییس سازمان حفظ نباتات منصوب شد. در زمان سرپرستی مهندس حسن طباطبایی بر وزارت كشاورزی -اگر چه كوتاه بود- مقدمات طرح توسعه خوزستان فراهم گردید و دكتر ارجمندی در آن دوره هم رئیس سازمان حفظ نباتات كشور، سرپرست معاونت زراعت و عضو هیئت مدیره و سرپرست شركت هواپیمایی خدمات ویژه بود.
از سال 1362 تا سال 1367 در زمان وزارت دكتر زالی، علاوه بر ریاست سازمان حفظ نباتات كشور در ادامه سرپرستی معاونت زراعت -مدت كوتاه- و پس از ادغام 5 معاونت وزارت كشاورزی در یك معاونت و با مسئولیت مهندس خوانساری -قائم مقام معاونت اجرایی- خدمت كرد.
دكتر ارجمندی كه اینك كاندیدای پیشنهادی كانون كشاورز حزب توسعه و اعتدال است میگوید: بیشك دوره طولانی وزارت دكتر كلانتری بیشترین اثر را در بخش كشاورزی داشت بهویژه توانستیم سازمان شركتهای سهامی زراعی و تعاونیهای تولید را احیا و توسعه دهیم. در این زمان، من علاوه بر ریاست سازمان شركتهای سهامی زراعی، قائم مقامی معاونت نظام بهرهبرداری را عهدهدار بودم. وی در رابطه با شاخصههای وزیر آینده ضمن احترام به همه وزرای قبلی اظهار میدارد: اولین مورد این است كه كشاورزی این روزها بایستی برخوردار از دانش روز و فناوری نوین باشد و وزیر آینده در یكی از رشتههای كشاورزی متخصص و كارآمد باشد، به دانش مدیریت روز مجهز و به پیچیدگیهای اجتماعی و روستایی آشنایی داشته و كشور و دنیا را بشناسد.
با عنایت به مشكلات زیست محیطی و عوامل پیچیده اكولوژیكی در این زمینهها صاحب نظر باشد و بتواند به طور جد در خدمت بخش كشاورزی و كشاورزان باشد، البته ارتباط بینالمللی و روابط اجتماعی و برقراری ارتباط با مجامع بینالمللی بسیار مهم است. حتماً دانستن زبان خارجه در آشنایی با روابط بینالملل و دیپلماسی میتواند اثر بخش باشد.
وی میگوید از آنجا كه بخش كشاورزی با دیگر بخشهای اقتصادی مرتبط است تعامل فرابخشی از جمله سازمان برنامه و بودجه، وزارتخانهها و تعامل با مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای مردمی در پیشبرد اهداف بخش كشاورزی اثرگذاری بالایی خواهد داشت.
ارجمندی در ارتباط با اجرای كامل مصوبهها و دستورالعملهای وزیر معتقد است كه از وظایف مدیر برنامهریزی، سازماندهی، تأمین منابع انسانی، رهبری و نظارت است. بنابراین نظارت علاوه بر خودش و دیگر مسئولان از نهادهای مردمی و بهویژه رسانه و تشكلها باید انجام گیرد. عدم ارتباط و یا ارتباط ناكافی میتواند خسارتزا باشد. باید راهكارهایی عملیاتی شود تا از تخلیه روستاها و مهاجرت به شهرها كاسته شود. این افتخار نیست كه 70 درصد جمعیت شهری داریم. هنور تولیدات موادغذایی بیشتر در روستا صورت میگیرد بر همین اساس بایستی توسعه در كنار كشاورزی مورد توجه قرار گیرد، و متأسفانه این گسست كاملاً حس میشود. موضوع آب، تولید محصولات كشاورزی، ضایعات مواد كشاورزی، غذای سالم، بقایای مواد شیمیایی، سلامت جامعه، موضوعات شیلات و آبزیپروری، جنگل و منابع طبیعی و در نهایت حفظ محیطزیست و توسعه متوازن و توسعه اگرو اكوتوریسم و موارد مهم دیگر در بخش كشاورزی وجود دارد كه باید مورد توجه قرار گیرد. وی با توجه به اینكه در مورد اقتصاد مقاومتی برنامههای خوبی تدوین شده و بایستی تلاش شود كه برنامهها اجرا گردد.
دكتر رضا ارجمندی پیشنهاد میكند برنامه بخش كشاورزی همگام با سایر برنامههای كشور پیش رود و از تمام ظرفیتهای كشور بهره گرفته شود بهویژه اینكه ارتباط با دانشگاه و دستگاههای اجرایی مطلوب نیست، ساماندهی و بهبود یابد.
ماهنامه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۰۶ - سال ۱۳۹۶
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com