چهار سال و بهعبارتی بهتر یک دوره مدیریت دولت «تدبیر و امید» سپری شد و تا چند روز دیگر دوره چهار ساله دوم این دولت با تنفیذ حکم و پس از برگزاری مراسم تحلیف آغاز میگردد. اکنون فرصتی فراهم آمده است تا به آنچه در چهار سال گذشته در حوزهها و بخشهای مختلف فعالیت و خدمت کشور اتفاق افتاد، پرداخته شود تا با سنجش اقدامات صورت گرفته و شناسایی نقاط قوت و ضعف طی مسیر چهار سال آتی هموارتر گردد.
همگان به یاد دارند که دولت «تدبیر و امید» در چه شرایطی اختیار قوه مجریه را در دست گرفت و ماترک دولت پیشین برای او چه بود و در نفت، صنعت، خدمات، اقتصاد، فرهنگ، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، کشاورزی و ... این دولت میراثدار چگونه وضعیتی گردید.
و اما در کشاورزی آشفتگی در نظام تولید، بهرهبرداری -از آب، خاک، منابع پایه و... - مکانیزاسیون، تسهیلات بانکی، خریدهای تضمینی، بیمه، صادرات، تشکلها، اتحادیه، اشتغال و... به لحاظ فراگیر بودن آن و نیاز روزانه مردم بیشتر از سایر بخشها مشهود بود. با این وجود از آنجاییکه «امید» از اصول زندگی نوع بشر بشمار میرود. مردم ایران نیز به امید بهبود شرایط و با ذکر هر روز ضرب المثل معروف مخصوص شرایط سخت «این نیز میگذرد»، با تحمل و شکیبایی خود در حرکتی به یاد ماندنی مسئولیت دستگاه اجرایی را در سال 92 به «دولت تدبیر و امید» سپردند و قرعه صدارت بخش کشاورزی کشور بار دیگر به نام مهندس محمود حجتی زده شد و در روزگاری که کشاورزی کشور میرفت تا امنیت غذایی و استقلال در تولید محصولات را به باد فراموشی بسپارد، در بزنگاه تاریخی معجزهای دیگر رقم زده شد. معجزهای که از ساختن دفتر مرکزی این وزارتخانه تا رسیدن به خودکفایی گندم، افزایش تولید شکر، رشد تولید و پرورش آبزیان، دام و طیور، تقویت نقدینگی، تقویت زیرساختها، توسعه و افزایش بهرهوری مکانیزاسیون، مدیریت بهرهوری آب، حفظ منابع آب و خاک رقم میخورد و در روند کاهش کسری تراز تجاری با راهبرد توسعه، تقویت درآمد بهره برداران، رشد 33 درصد تولید محصولات فنآورانه کشاورزی، افزایش 95 درصدی شرکتهای دانش بنیان، افزایش کارشناسان ترویج و بهرهبرداری و... خود را به نمایش میگذارد.
حال که بخش کشاورزی توانسته با زحمت فراوان خود را از بحران مبتلا به نجات دهد و مجدداً به دوران رونق برگردد با خرسندی از این اتفاق مبارک میتوان گفت "کلید تدبیر در این باغ به ثمر نشسته است". اما نباید فراموش کرد و حافظه تاریخی را در این باره نادیده گرفت که کشور ما در گذرگاه توسعه از این حرکتها مکرر داشته است که متأسفانه همواره به دلیل عدم مراقبت و بیتوجهی به منابع علمی و هزینههای کلان انجام شده و یا اولویت دادن به امور دیگر از دست رفته است. بنابر آنچه گفته شد و شاهد آن در واقعیت هستیم مراقبت از ثمره این باغ تازه به بار نشسته وظیفهای است که در ادامه راه بر دوش وزیر آینده جهاد کشاورزی نهاده میشود تا آن را با برنامهریزی، حمایت و راهبردهای علمی و مهندسی خود به سرانجام مطلوب برساند.
امید میرود پس از انتخاب وزیر و رأی مجلس همه دستاندرکاران دولتی و خصوصی، تشکلها و دانشگاهیان به وزیر منتخب لبیک گفته و سود و منفعت خود را در پیشبرد اهداف عالیه کشاورزی ببینند.
ماهنامه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۰۷ و ۲۰۸ - سال ۱۳۹۶
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com