برزیل که روزی مامن و ماوای نیشکر بود چند دهه است به بهشت تولیدکنندگان و صادرکنندگان نهادههای دامی ذرت و... و مواد پروتئینی گوشت گوساله، گوشت مرغ و.. . تبدیل شده است به نحوی که فعالان ایران صنعت دام و طیور، از خرید و واردات نهادههای خوراک دام و طیور خوشحال و از دروازههای باز واردات مرغ و گوشت آن کشور گریانند. در میان، واردکنندگان ریز و درشت در پی سیاستگذاری، قیمتگذاری و به دست گرفتن بازار عرضه نهادههای خوراک دام و طیور و دلالان و واردکنندگان گوشت از جمله شرکتهای نزدیک به برخی مقامات، شرکت پشتیبانی امور دام و ... و بهرهگیری از دستکاری تعرفهها و اعضاء واردات هستند.
جالب اینکه گردش مالی حدود 1/2 میلیارد دلاری بین دو کشور بدون یک اتاق بازرگانی فعال و ناظرانی برای حفظ منافع ملی کشور صورت میگرفت اما ایران بیشتر میزبان واردات بود تا ارزآوری! این بود که در 25 تیر ماه امسال برگزیدگان هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل با حضور بزرگان صنعت دام و طیور کشورمان از جمله کاوه زرگران، دکتر حسن مهربانی، مهندس داوود رنگی، مسلم ناصری مشخص شدند و نهایتاً اعضاء هیئت مدیره نیز مدیران خود را انتخاب کردند. متأسفانه روابط عمومی اتاق گرچه عرب جزو مدیران با سابقه و فراجناحی روابط عمومی است به دلایل نامعلوم از ورود گروه خبری ماهنامه سراسری دام و کشت و صنعت که مرتبط با این مراسم بود جلوگیری کردند، با این همه گزارشی به نقل از سایر رسانهها با برداشت کلی تهیه و به نظر خوانندگان محترم میرسد:
اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل که با هدف گسترش روابط تجاری میان دو کشور ایران و برزیل تأسیس شده، اولین و تنها اتاق مشترک بازرگانی ایران با یکی از کشورهای آمریکای جنوبی است و البته راه درازی تا رسیدن به اهداف ملی دارد که رسانهها میتوانند با اطلاعرسانی عملکرد این اتاق بهویژه روند فعالیت آن، فعالان اقتصادی را از برنامههای کاری مرتبط با خبر نمایند.
در مراسم افتتاح این اتاق مشترک، پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق ایران ابراز امیدواری کرد با تأسیس این اتاق مشترک، همکاری و کار اقتصادی با برزیل توسعه پیدا کند. وی گفت: تا زمانی که اتاقهای مشترک دیگری در منطقه آمریکای لاتین تشکیل شود باید از این ظرفیت برای همکاری با کشورهای منطقه آمریکای لاتین استفاده کرد. نایبرئیس اتاق ایران همچنین با اشاره به حجم روابط تجاری ایران و برزیل گفت: حجم روابط اقتصادی ایران و برزیل از یک عدم تعادل رنج میبرد. حدود 80 میلیون دلار صادرات ما به برزیل در مقابل 2 میلیارد دلار واردات ما از برزیل نامتعادل است و نقش اتاق مشترک در کم کردن این عدم تعادل باید خیلی جدی گرفته شود.
در این مراسم همچنین رودریگو دآزِردو سانتوس، سفیر برزیل در این نشست ضمن ارائه اطلاعاتی در مورد روابط بازرگانی فیمابین دو کشور، با تأکید بر ضرورت تسهیل روابط اقتصادی بخش خصوصی ایران و برزیل گفت: سفارتخانهها نقش مهمی در تسهیل ارتباط دو طرف دارند و ما میخواهیم بخش خصوصی دو کشور همکاری و رابطه خوبی داشته باشند. وی گفت: سفر آتی هیئت بانک مرکزی ایران به برزیل بسیار مهم است و ما درخواست داریم که افرادی از اتاق ایران و اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل هم در این هیئت حضور داشته باشند و در این راستا تمام تلاش خود را انجام میدهیم تا ایدههای روشن و پیشنهادهای خوبی برای توسعه همکاریهای بانکی میان دو کشور ارائه دهیم.
خاطر نشان میسازد در تاریخ هجدهم تیر ماه با افتتاح رسمی اتاق ایران و برزیل و حضور اعضاء، مجمع، برای انتخاب اعضای هیئت مدیره رأیگیری بهعمل آمد و اعضای حاضر، آقایان: مسلم ناصری، فرهاد آگاهی، بهزاد درخور، کاوه زرگران، محسن امینی، مهدی جهانبانی و حسن مهربانی یگانه را بهعنوان اعضای هیئت مدیره اتاق ایران و برزیل انتخاب کردند تا این افراد، طی دوران مسئولیت خود توازنی بین صادرات و واردات بین دو کشور ایجاد کرده و مناسبتهای همکاری را ارتقاء دهند.
ماهنامه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۰۷ و ۲۰۸ - سال ۱۳۹۶
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com