دختر روستایی بودن، کارآسانی نیست
چرا کشاورزی به دختران نیاز دارد؟
در روز جهانی زن، لورا گلن اوکارول، همکار پژوهشی در شورای امور جهانی شیکاگو، یافتههای آخرین گزارش خود تحت عنوان “دختران پیشرو” را این گونه بیان میکند:
چرا سرمایهگذاری برای دختران روستایی، برای حل گرسنگی جهانی بسیار مهم است؟
دختر روستایی بودن آسان نیست، چرا که در سراسر جهان، فقط 39 درصد دختران روستایی در دبیرستان تحصیل میکنند، در حالی که این میزان برای پسران روستایی 45 درصد است.
دختران روستایی کسانی هستند که ساعتها با خود آب حمل میکنند، به دنبال هیزم میگردند و از اعضای خانواده مراقبت میکنند.
اما چنانچه دختر روستایی بتواند در مدرسه بماند، مهارتهای ارزشمندی کسب کند و سالم باشد، میتواند با کسب درآمد در خانواده و جامعهاش سرمایهگذاری نماید. اما اگر مجبور به رها کردن مدرسه باشد، و زود ازدواج کند و مادری جوان شود، توانایی او در رسیدن به تمام استعدادها و اهدافش محدود میگردد و ضرر او ضرر همه ما است.
اخیراً، شورای امور جهانی شیکاگو گزارش دیجیتالی “دختران پیشرو از اقتصاد روستایی تا راهحلهای جهانی” را به ریاست کاترین برتینی منتشر کرد که بیش از 20 نویسنده مختلف را گرد هم آورده بود.
نویسندگان از تجربیات خود در زمینههای علمی، حقوقی، سازمانهای غیردولتی، سازمانهای چندجانبه، دیپلماتیک، بخش خصوصی، پزشکی و فناوری- بهعلاوه تجربه شخصی- استفاده میکنند تا هم نیازهای دختران روستایی را برجسته نمایند و هم راهحلهایی را برای چالشهایی که آنها با آن روبرو هستند، ارائه دهند.
کشاورزی اهرم اصلی این توانمندسازی است
بیش از 60 درصد مردم روستاها در فقر زندگی میکنند و زنان و دختران، درصد بیشتری از این فقرا هستند. با سرمایهگذاری برای دختران روستایی و اجازه دادن به آنها در سطح دسترسی به زمین، نهادهها، بودجه و تحصیلاتی که همتایان روستایی مرد آنها میگیرند؛ باعث میشود تا کشورها دریچه تازهای بر توسعه اقتصادی دگرگونکننده را باز کنند.
به اثبات رسیده که اگر زنان درآمد بیشتری کسب کنند، کل جامعه از مزایای آن بهرهمند میشود. هنگامی که زنان کار میکنند، تقریباً تمام درآمد خود را برای رفاه خانواده خود صرف میکنند (حدود 90 درصد درآمدشان)، اما مردان فقط 35 درصد از درآمد خود را برای خانواده خود سرمایهگذاری میکنند.
وقتی میلیونها زن توانمند شوند، این تأثیر چند برابر میشود و تأثیرات پیچیدهای ایجاد میکند که میتواند کل اقتصاد و ثروت ملی را تغییر دهد.
زنان کشاورز با وجود اینکه 40 تا 50 درصد نیروی کار کشاورزی را تشکیل میدهند، اما همچنان بازده کمتری نسبت به کشاورزان مرد دارند. کشاورزان زن به خوبی از عهده وظایف داخل خانه نیز بر می آیند، که همان پشتیبانی آموزش، مراقبت از کودک و موارد دیگر است.
در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، زنان حداقل سه برابر بیشتر از مردان در سال بار حمل میکنند- که عمدتا هیزم و آب است- و بیش از 70درصد کار خانوار را نیز برعهده دارند. بهعنوان مثال، در بنین و تانزانیا، زنان روستایی به ترتیب 4/17 و 14 ساعت در هفته، بیشتر از مردان کار میکنند.
اکنون بستن شکاف جنسیتی میتواند بازده کشاورزی را تا 30 درصد افزایش دهد که این به معنای درآمد بیشتر برای خانوادههای روستایی است.
توسعه بخش کشاورزی تا چهار برابر
بیشتر از سرمایهگذاری در بخشهای دیگر
در کاهش فقر تأثیرگذار است
پتانسیل دختران روستایی بهعنوان بخشی از 2/3 میلیون نفر جوانان جهان بهطور بالقوه کاملاً محقق نشده، زیرا سرمایهگذاری اندک در زیرساختهای روستایی و گسترش نامناسب آموزش در کشورهای کم درآمد به طور تاسف باری بر دختران تأثیرگذار است.
بیشترین تأثیر تغییرات دنیای طبیعی بر دختران روستایی به عنوان کم توانترین اعضای جوامع خود، تحمیل میشود. در حال حاضر، تقریباً 80درصد از افراد آواره بهخاطر تغییرات آب و هوایی، زنها هستند. دختران روستایی در اثر بلایای طبیعی به طور تاسفباری کشته یا آواره میشوند.
ماهنامه دام و کشت و صنعت – شماره ۲۴۴ – مهر ۱۳۹۹
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com