سیده طیبه عزتی - کارشناس ارشد تکنولوژی صنایع غذایی
در راستای تحقق پیام مقام معظم رهبری، عزم ملی و مدیریت جهادی در اقتصاد، فرهنگ و سیاستهای کلان نظام سلامت، " سامانه ملی مدیریت و نظارت بر محصولات سلامت محور" با اهداف نظارت بر زنجیره تامین، توزیع و عرضه محصولات سلامت محور در سطح کشور با ایجاد نظام رهگیری و ردیابی محصولات در طول زنجیره، ایجاد نظام پایش و کنترل کیفی و کمی براساس آمایش و ایجاد سیستم واکنش سریع و فراخوان محصولات غیرمنطبق راهاندازی شده است. با توجه به رویکردهای اثربخش این سامانه و گستره ملی آن، کاستیهایی در بخشی از سایت توسط مسئولین فنی دیده شده که جهت رفع آن و ارتقا سامانه، جلساتی اثربخش و پرمحتوا برگزار میشود. نشست میان نمایندگان مسئولینفنی استانها و انجمنهای صنایعغذایی با حضور دکتر وحید مفید، مدیر کل نظارتبر فرآوری مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو و اعضای هیئت مدیره جامعه مسئولین فنی صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی کشور و نمایندگانی از انجمنهای صنفی تهران، اصفهان، آذربایجانغربی و شرقی و خراسانشمالی روز سهشنبه، 22 خرداد برگزار شد.در این نشست تخصصی به بررسی مسائل مربوط به سامانه TTAC و فرآیند صدور پروانه مسئولین فنی پرداخته شد.
دکتر سعید رضایی، مشاور برنامههای ارتقا ایمنی و سلامت اداره کل غذا، با اشاره به تغییرات جدید ایجاد شده در فرآیند صدور پروانه و در پاسخ به سوالات مسئولین فنی گفت: روش صدور پروانه مسئول فنی در گذشته بهصورت دستی انجام میشد و با توجه به فرآیند الکترونیکی ایجاد شده توسط سامانه ملی TTAC، انجام هر نوع تغییر در این سیستم مستلزم ذکر منشأ قانونی بوده و پس از بررسی و تصویب در فرآیند سیستم، اجرایی و عملیاتی میشود.
وی افزود: جهت رفع مسائل میتوان با تشکیل کارگروه و ارائه مواردی که در معاونت دانشگاهها مطرح میشود، راه حلی مناسب پیدا کرد. این کارگروه میتواند توسط سه دستگاه وزارت کار، سازمان غذا و دارو و انجمن مسئولین فنی شکل گیرد. مشاور برنامههای ارتقا ایمنی و سلامت اداره کل غذا ادامه داد: راهاندازی این سیستم در بخش واردات موجب ایجاد تعریف مشخصی از جایگاه مسئول فنی شده است. رضایی گسترده شدن دورههای آموزشی را مورد بحث قرار داد و تصریح کرد: اعضای انجمنها نیز میتوانند با معرفی دورههای ضروری و اساتید متخصص در افزایش تعداد دورههای آموزشی مشارکت داشته باشند. با الکترونیک شدن این دورهها، گواهی نامهها نیز بهصورت سیستمی داده خواهد شد.
دکتر هاشم علوی، عضو هیئت مدیره جامعه مسئولین فنی صنایعغذایی، آرایشی و بهداشتی کشور، در ارتباط با امنیت شغلی مسئولین فنی گفت: این سامانه به دلیل کارفرما محور بودن باعث ایجاد نگرانی برای مسئولین فنی شده است. همچنین احراز یا تایید صلاحیتها توسط انجمنها نیز بهتر است مورد بازنگری قرار گیرد و چارت مسئولین فنی اصلاح شود. رضایی در پاسخ به این مسئله اذعان کرد: در جهت حفظ و ارتقا جایگاه مسئولین فنی، در بحث حقوقی، نگاه سازمان این است که مسئولیت اصلی بر عهده کارفرما قرار گیرد.
در ادامه جلسه علاوه بر رسیدگی قراردادهای میان مسئولین فنی و کارفرما و درج استعفانامه و تسویهحساب مسئول فنی در سامانه جهت حفظ جایگاه و افزایش امنیت شغلی، به حذف تاریخ اتمام قرارداد از کارت شناسایی و مسئله معرفی جانشین مسئول فنی در سامانه مورد بررسی قرار گرفت. رضایی از برنامههایی اجرایی در آینده خبر داد و تصریح کرد: در مهر ماه سال جاری، درجهبندی مسئولین فنی با اولویتبندی و تأییدات صورت گرفته، انجام خواهد شد و کارتابلهای انضباطی و امتیازبندیها بهصورت الکترونیکی انجام میشود. دستهبندی کلیه مواد غذایی در سامانه به روش بیناللملی GS1، بوده و مسئولین فنی نیز با توجه به گروهبندی غذایی مشخص شدهاند و ثبت منبع و درخواست پروانه ساخت نیز در برنامههای آینده توسط آنان انجام میگیرد.
نشریه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۱۹ - سال ۱۳۹۷
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com