مطابق با نیاز محیطی و رشدی گیاه، تکنیکی مورد استفاده قرار میگیرد که از آن به Coating یا پوششدار کردن بذر نام برده میشود، که براساس آن درنهایت دقت لایههایی در اطراف تذر قرار داده میشود.
سیستم کوتینگ یک علم و تکنولوژی است که از دهه 70 بهصورت ساده با بذر چغندر وارد ایران شد و هم اکنون بهصورت یک تکنیک تخصصی، انقلابی نوین در عرصه بذر پدید آورده است، بهطوری که با این تکنیک بهراحتی میتوان لایههای کاملا هدفمند از لحاظ کاهش میزان مصرف آب، مقاومت در برابر تنشهای محیطی، آفات و بیماریها و درنهایت یک رشد سالم کمی و کیفیت را در تولیدات گیاهی فراهم کرد.
در این روش با توجه به شرایط و نیاز محیط رشدی بذر، لایههایی را در اطرافش قرار میدهند که با بالاترین درصد، جوانهزنی صورت گرفته تا بذر رشد کمی و کیفیت بالایی را داشته باشد.
کوتینگ بذر، پیشرفت عظیمی در آمادهسازی و مناسبسازی بذر برای موقعیتهای مختلف ایجاد کرده است. مزایای این ابتکار بسیار ارزشمند است بهخصوص برای بذور ناهمگن و همچنین برای مخلوط بذوری که با دست و یا بهصورت مکانیکی کشت میشوند.
در سطوح مشکلساز مانند پشتهها و سطوح دارای ارتفاع بالا و دامنه کوهها نیاز به آمادهسازی خاک کاهش مییابد.
وزن بالای هزار دانه بذر پوششدار نسبت به بذر بدون پوشش موجب میشود که در زمان کشت حتی در شرایط باد شدید بذور مستقیما در محل قرار گیرند، در حالیکه بذور بدون پوشش تحت این شرایط به علت وزن پایینی که دارند غیرقابل کنترل است.
وزن بالاتر بذور کوتینگ همچنین سبب تماس مطمئنتر آنها با سطح کشت میشود در نتیجه راندمان رشد بالاتری نسبت به بذر عادی خواهد داشت. کوتینگ بذر در جوانه زنی و رشد نهالهای بذری مؤثر است. مهمترین نقش کوتینگ در جوانهزنی، متورم شدن پوشش بذر در زمان آبگیری و اندوخته آب بالای درون آن است.
آینده کشاورزی، بذور کوتینگ شده است. این نوع بذور توانایی کاشت و استفاده از سطوح و موقعیتهای مختلف را افزایش میدهد و آمادهسازی سطوح خاک را به حداقل کاهش داده و نیز در کاهش مصرف آب بسیار مؤثر خواهد بود.
ماهنامه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۲۹ - ۱۳۹۸
ماهنامه دام و کشت و صنعت پنجره ای به آگاهی و دانش
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com