شبیهسازی و دوبرابر شدن سطح اراضی کشاورزی
کشاورزی، تقویت کننده اقتصادی
تغییرات آبوهوایی فقط تهدیدکننده کشتزارها نیست. براساس شبیهسازی دانشگاه مونیخ آلمان، ممکن است خبرهای خوبی در مورد بهرهبرداری بیشتر از اراضی کشاورزی در نیمه شمالی کره زمین بر اثر تغییرات آبوهوایی اعلام شود. به موازات تغییرات آبوهوایی مورد انتظار، دانشمندان با بررسی عوامل محلی بهمنظور پرورش ۱۶ محصول مهم، از جمله ذرت، جو، گندم و کلزا به نتایجی دست یافتهاند که نشان میدهد میتوان اراضی قابل بهرهداری را از ۵۰۰ میلیون هکتار به ۲۱۰۰ میلیون هکتار افزایش داد.
هماکنون، در حدود 4/9 میلیارد هکتار و یا تقریباً ۹۱ درصد از اراضی آبی و مراتع کره زمین در حال بهرهبرداری است که نهتنها کشت و چرای بیشتر روی آنها موجب پایان یافتن عمر مفید آنها نمیشود، بلکه امکان دارد براساس همان تغییرات آبوهوایی بتوان محصول بیشتری، از آنها برداشت نمود. کشورهایی از قبیل روسیه با ۳۱۰ میلیون هکتار، کانادا با ۲۱۰ میلیون هکتار و چین با بیش از ۹۰ میلیون هکتار، در این مقوله برگ برندهای در دست دارند.
روسیه در حال حاضر ۲۲۰ میلیون هکتار از اراضی خود را زیرکشت دارد که بر مبنای آن شبیهسازی امکان دارد این مساحت تا ۲ برابر افزایش یابد.
براساس این سناریو، مناطق جنوبی کره زمین نظیر برزیل و جنوب صحرای آفریقا خسارات زیادی خواهند دید و کیفیت اراضی زارعی آنها از بین خواهد رفت. براین اساس، اراضی مناسب کشاورزی در این مناطق از ۴۶۰ میلیون هکتار به ۳۹۰ میلیون هکتار کاهش خواهد یافت، اما سایر اراضی، بر مبنای شرایط آبوهوایی، برای کشت محصولات کشاورزی مناسب خواهد ماند، همچنین روی ۶۰۰ میلیون هکتار از این اراضی میتوان سه بار در طول سال محصول برداشت نمود. در مقابل این وضعیت، مناطقی که قادر به انجام دو کشت در طول سال میباشند به ۲۳۰ میلیون هکتار افزایش خواهند یافت.
ماهنامه دام و کشت و صنعت- شماره ۲۰۳ - سال ۱۳۹۵
ماهنامه دام و کشت و صنعت پنجره ای به آگاهی و دانش
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com