مهندس محمدرضا منصوریان
محبوبه قرمزچشمه
در حاشیه پنجمین همایش كشت پاییزه - ۱۴ شهریور ۹۶ - مصاحبه با تعدادی از مدیران و بهرهبرداران از جمله حاشیههای زیبای همایش مذكور بود كه بخشهایی از آن در ادامه از نظر میگذرد.
چالش كوچك شدن اراضی
كرمی، مدیر جهاد كشاورزی شهرستان بهار استان همدان، درخصوص چالشهای پیش روی وزیر به نشریه گفت: اگر در خواب، وزیر جهاد كشاورزی میشدم به موضوع مالكیت در بخش كشاورزی بیشتر میپرداختم چرا كه هر روز شاهد كوچكتر شدن قطعات و مالكیت اراضی هستیم و همین موضوع و نداشتن سندهای ملكی، كشاورزان را در امور بانكی دچار مشكل كرده است. وی ادامه داد: همچنین اجرای احكام با ماهیت بخش كشاورزی و مروجین این بخش همخوانی ندارد كه به نظر نیاز به اصلاح دارد.
پیشرفتهای خوبی حاصل شده است
جواد زینالی، رئیس اداره فناوریهای مكانیزاسیون سازمان جهاد كشاورزی استان آذربایجان شرقی، درباره وضعیت فعلی مكانیزاسیون به نشریه گفت: با توجه به شعار مهندس كشاورز مبنی بر اینكه هیچگاه نباید از وضع فعلی راضی باشیم و در هر شرایطی باید رو به جلو حركت كنیم پیشرفتهای خوبی حاصل شده بهطوری كه در چهار سال گذشته ۱۲۴ میلیارد تومان تسهیلات خط اعتباری مكانیزاسیون استان آذربایجان شرقی بوده كه ۱۰۴ درصد بیشتر از این میزان جذب اعتبار داشتهایم. وی افزود: به عنوان نمونه ۱۴۶ دستگاه از تولیدات شركت كمباینسازی را در سال ۹۵ استان آذربایجان شرقی جذب كرده است. درجه مكانیزاسیون در اراضی دیم استان آذربایجان را بواسطه اراضی شیبدار روی ۷۰ درصد و در اراضی آبی ۱۰۰ درصد ملاك عمل قرار دادهایم.
عدم تطبیق خرید تضمینی با محصول تمام شده
اسلام شاهرخی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی جنوب استان كرمان، درخصوص افزایش قیمت پیاز در ماههای گذشته به نشریه گفت: با توجه به اینكه تنها استانی كه خارج از فصل به كشت پیاز میپردازد كرمان - جیرفت - است، امسال زمانی قیمت پیاز افزایش یافت كه برداشت در این استان به پایان رسیده بود. وی درباره عدم تطبیق قیمت خرید تضمینی و قیمت تمام شده محصول كشاورز تصریح كرد: هزینه تولید هر كیلو پیاز در استان جیرفت حدود ۳۵۰ - ۳۷۰ تومان میباشد، این در حالی است كه قیمت خرید تضمینی نزدیك به ۲۶۰ تومان است و تقاضا از مسئولین امر، هم سطح كردن قیمتها میباشد.
توجه به مدیران استانی
مهندس نیسی، مدیر جهاد كشاورزی شهرستان اهواز، در گفتوگو با نشریه، چالش پیش روی وزیر را توجه بیشتر به مسائل زیستمحیطی و رفاهی كارشناسان و مسئولین استانها دانست و گفت: استانهای جنوب كشور به خصوص اهواز و خوزستان با معضلات متعدد زیستمحیطی توانسته در زمره بهترینها در تولیدات كشاورزی و صرفهجویی در مصرف آب قرار بگیرد اما عدم امكانات رفاهی باعث كم انگیزه شدن كاركنان در سازمان جهاد كشاورزی استان میشود كه توقع است توجه بیشتری به این موضوع صورت بگیرد.
برنامهریزی برای چالش كم آبی
شهلا دشت بانی، كارشناس مركز خدمات جهادكشاورزی استان اردبیل، درخصوص تحقق نظام نوین ترویج كشاورزی به نشریه گفت: سه رویكرد مهم در نظام نوین ترویج قابل توجه است كه شامل پهنهبندی عرصههای كشاورزی، مدیریت دانش و همچنین ساماندهی و پشتیبانی مراكز جهاد كشاورزی است كه اجرای این موارد منجر به ارتباط مستمر و تنگاتنگ با بهرهبرداران و انتقال دانش به مزرعه و مشاركت مراكز تحقیقاتی را در پی دارد.
وی مدیریت بحران آب را چالش پیش روی وزیر در دولت دوازدهم دانست و اظهار داشت: تحقق امنیت غذایی كشور و كشاورزی پایدار در گرو آب است كه البته این چالش با برنامهریزیهای صورت گرفته از سوی مهندس حجتی قابل حل است ازجمله این برنامهها میتوان به كشت گیاهان مقاوم به كم آبی و اصلاح الگوی كشت، خاكورزی حفاظتی و اجرای سیستمهای نوین آبیاری اشاره كرد.
لزوم ترویج سیستمهای نوین
برادران حسینی، مدیر مجتمع كشاورزى ده باغ در استان خراسان رضوی، درخصوص میزان صرفه جویی مصرف آب با استفاده از روشهای نوین آبیاری به نشریه گفت: در سال ۱۳۷۶ براى اولین بار روش آبیارى قطرهاى در این مجتمع در زراعتهاى ردیفى گندم، جو، ذرت، چغندرقند، گوجه فرنگى و سیب زمینى و دیگر كشتهاى ردیفى انجام گرفت كه با این روش در سال زراعى ۹۵ - ۹۶ در گندم با مصرف پنج هزار متر مكعب در هكتار مقدار ۱۰ هزار و ۴۰۰ كیلوگرم گندم - رقم حیدرى - برداشت شد كه این میزان علاوه بر كاهش حدود دو هزار مترمكعبی مصرف آب موجب افزایش حدود سه برابری تولید شد. وی توجه وزارت كشاورزی را به مزارع با كیفیت جلب كرد و ادامه داد: باید دولت زمینهای كشاورزی كه با سیستمهای نوین موجب افزایش تولید شده است را شناسایی و به فعالین دیگر معرفی كند تا موجب توسعه این سیستمها شود.
ماهنامه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۰۹ - سال ۱۳۹۶
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com