مروری بر چهار روز برپایی
پانزدهمین نمایشگاه تکنولوژی کشاورزی در اصفهان
پانزدهمین نمایشگاه تکنولوژی و تجهیزات کشاورزی و باغبانی استان اصفهان در دی ماه 95 با حضور معاون زراعت جهاد کشاورزی، مهندس عباس کشاورز، و هیأت همراه و همچنین مدیران بخش دولتی و خصوصی با هدف شناخت آخرین دستاوردهای تکنولوژی کشاورزی افتتاح گردید. به گزارش خبرنگار اعزامی، میزان رضایتمندی شرکتهای حاضر در نمایشگاه - 110 شرکتکننده - به لحاظ کیفیت به نسبت سالهای گذشته، کمتر بوده است.
مهندس عباس کشاورز در افتتاحیه نمایشگاه، سخنرانی خود را با این سؤال که «نهادههای کشاورزی را کی و چگونه باید مصرف کنیم» آغاز نمود و خطاب به تولیدکنندگان افزودند: نهادههای کشاورزی اسباب تکثیر و تولید بوده، بهطوری که تولیدکنندگان باید در مناطق مصرف، اعم از روستاها و زمینهای کشاورزی، چند محصول خود را در محل عرضه کنند تا علاوه بر آگاهی از میزان اثرگذاری بر روی محصولات، افزایش درآمد نیز داشته باشند.
وی گفت: از 132 آزمایش انجام گرفته بر روی انواع کود، بیش از 90درصد موفق به گرفتن مجوز ثبت شدند به طوری که هیچ عنصر مضری نداشته و در حد استاندارد بوده است. این نتیجه باعث شد تا متوجه شویم تولیدکنندهها و عرضهکنندهها، نهایت همکاری را با وزارت جهادکشاورزی داشتهاند.
وی با اعلام نارضایتی از وضعیت آفتکشها گفت: در دولت اصلاحات تصمیمگیری شد تا آفتکشها از دست دولت خارج و یارانهای هم به آنها تعلق نگیرد، برهمین اساس درخواست ما از تولیدکنندهها و عرضهکنندههای آفتکشها، تنوع بخشی و تولید و عرضه آفتکشهای کم مصرف و دوستدار محیط زیست میباشد که همه تسهیلات برای ورود این محصولات آماده میباشد. البته این درحالی است که همکاران ما در مدت 5/1 سال گذشته 100آفتکش جدید ثبت نمودهاند.
کشاورز با ابراز خرسندی از اقدامات صورت گرفته درخصوص تولید بذر گفت: تمام محصولات، بهعلت محدودیت در میزان مصرف آب، امکان توسعه سطح زیر کشت را نداشته و باید تلاش کنیم تا با وجود کمبود آب، تولیدمان را بالا ببریم. البته اتفاقات 3 سال گذشته گواه بر ارتقاء تکنولوژی بذر میباشد. ایشان در مورد محصول گندم افزود: که در سالهای گذشته بذر گندم به طور مستقیم از سیلوها به کشاورزان داده میشده اما، طی 3 ـ 4 سال گذشته در این خصوص تدبیری اندیشیدیم که بیش از 60 درصد بذر گندم بهصورت استاندارد و گواهی شده به کشاورزان تحویل داده شود. متاسفانه در مورد محصول جو این توفیق حاصل نشد، اما در مورد محصول چغندر اقدامات انجام شده موفقیتآمیز بود. در مورد محصول ذرت نیز در خوزستان عملکردمان، طبق برنامههای پیشبینی شده بود.
مهندس عباس کشاورز درخصوص بحران آب، یادآور شد: هیچ فعالیت اقتصادی، کشاورزی، صنعتی، خدماتی و ... در مقابل تحلیل سرزمین نه تنها ارزشمند نبوده که حتی جبرانپذیر نیز نمیباشد، و باید پایداری سرزمین، اولین خط قرمز باشد. بخش کشاورزی باید تقاضاهایش را در مورد آب کم کند، به طوریکه بعضی از محصولات را میتوان جابهجا کرد. البته، در مورد محصولی مانند برنج به غیر از گیلان و مازندران فعلاً جایگزین مناسب دیگری وجود ندارد. همچنین میزان تولید چغندر را با تکنولوژیهای فعلی، باید در سطح موجود حفظ نماییم. با ایجاد تغییرات اساسی در عملیات زراعی - کوددهی و نحوه عملیاتی زراعی - و کاشت محصولات مقاوم به خشکی. باید خود را با کم آبی تطبیق دهیم، تا کشاورزی حفاظتی را نهادینه نمائیم.
خاطرنشان میسازد طی مدت 4 روز برپایی نمایشگاه 110 شرکت به عرضه نهادههای کشاورزی و معرفی نوآوریهای خود پرداختند.
ماهنامه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۰۳ - سال ۱۳۹۵
ماهنامه دام و کشت و صنعت پنجره ای به آگاهی و دانش
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com