نویسنده: امیرهوشنگ سمنانی
نمایشگاه امروزه در جهان، عرصه نوآوری، پیشرفت و آخرین دستاوردهای مختلف در کشورها میباشد. این عرصه فرصت مغتنم و مفیدی است تا تولیدکنندگان و محققان در زمینههای گوناگون در به نمایش گذاردن محصولات خود به رقابت بپردازند. از طرفی میدانی است برای تعامل و همکاریهای اقتصادی در داخل و خارج از کشور، در داخل منجر به مشتریمداری شده و در خارج از کشور به منزله پلی است به سوی صادرات و ارزآوری، که دولتها با سیاستهای خود در این زمینه فعالیت چشمگیری دارند. در عصر حاضر حوزه نمایشگاه وارد فضای مجازی نیز شده است و حجم بسیار قابل توجهی از انجام امور را به سبب اطلاعرسانی، ثبت نام، تاریخ برگزاری و چیدمان غرفهها عهده داراست، تکنولوژیهای گستردهای در این ارتباط به کار گرفته شدهاند تا یک نمایشگاه تخصصی با بهترین حالت برگزار گردد. در این میان نمایشگاه تخصصی صنعت دام و طیور از اهمیت خاصی در کشور ما برخوردارست، زیرا در ارتباط با غذای جامعه - گوشت، فرآوردههای پروتئینی و لبنی و تجهیزات وابسته - میباشد.
خوشبختانه تولیدکنندگان این صنعت پیشرفتهای گوناگون و متنوعی را داشتهاند تا حدی که در بسیاری از زمینهها محصولات تولید آنها همسنگ شرکتهای بزرگ جهانی میباشد و جلوی واردات از کشورهای خارجی را گرفته است.
شانزدهمین نمایشگاه دام و طیور و صنایع وابسته
از تاریخ 13 – 16 آذر96
در محل نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار گردید.
در این نمایشگاه 489 شرکت داخلی و خارجی - 366 شرکت داخلی و 121 شرکت خارجی - از 19 کشور جهان مشارکتی فعال داشتند که در شاخههای نهادههای دام و طیور، خوراک دام وطیور، دارو دام و طیور و تجهیزات وابسته و ماشینآلات محصولات خود را به به معرض دید علاقهمندان گذاشتند.
از جمله کشورهای حاضر در نمایشگاه میتوان به آلمان، اتریش، چین، ترکیه، دانمارک و ... اشاره کرد. این نمایشگاه با نام - Iranplex - با حضور عباس قبادی معاون امور نمایشگاهی شرکت سهامی نمایشگاه بینالمللی و جمعی از مدیران صنعت دام و طیور افتتاح گردید.
رویکرد اصلی این نمایشگاه با هدف معرفی کالاها و محصولات جدید، ایجاد فرصت تعامل با تولیدکنندگان و متخصصان، بخش آشنایی با آخرین دستاوردها و ایجاد فرصت مذاکرات بود. نمایشگاه مذکور در فضایی بالغ بر 51 هزار مترمربع در 10 سالن و فضای باز برگزار شد که از اهداف آن میتوان به انتقال و مبادله دانش و تکنولوژی بین فعالان صنعت دام و طیور کشور با دیگر کشورها همچنین دیدار با انجمنها، تشکلها، سرمایهگذاران، پرورشدهندگان مزارع دام و طیور، توزیع و تأمینکنندگان تجهیزات صنعتی، صنایع خوراک و دارویی در داخل و خارج کشور استفاده از فرصتها اشاره کرد.
از امتیازات و نکات برجسته این دوره از نمایشگاه برگزاری اولین کنفرانس بینالمللی دام و طیور در حاشیه آن توسط دبیر کنفرانس دکتر عیرضا گائینی در سومین روز نمایشگاه آغاز به کار کرد و نزدیک به 500 نفر از فعالان این بخش و همچنین سخنرانانی از کشورهای فرانسه، استرالیا و ایران در آن حضور داشتند. نکته حائز اهمیت حضور سرمایهگذاران و متخصصان رشتههای مختلف سایر کشور پس از برجام در این گونه نمایشگاههاست که فرصت بسیار مغتنمی را در اختیار تولیدکنندگان و مسئولین کشور قرار داده تا بهترین سود و دستاورد را از این مهم ببرند و این نمایشگاه نیز این قاعده مستثنی نبود، در یکی از روزهایی که پس از پایان کار نمایشگاه راهی منزل بودم در اتوبوس با تعداد زیادی از بازدیدکنندگان مانند مرغداران و داروخانهداران که در این عرصه فعالیت میکنند برخورد کرده و چند دقیقهای را به گپ و گفتگو پرداختم.
آقای راهمی از شرکت ماهان بر این نظر بود که با توجه به شیوع بیماری اخیر در مرغداریها و وجود مسئله قرنطینه، استقبال مرغداران از این نمایشگاه کم رنگ بود. ایشان خواستار کمک عاجل مسئولین در جهت رفع مشکلات مرغداران بود.
دکتر علیزاده که داروخانه دام و طیور ایشان در منطقه تالش بسیار معروف است، طی اظهار نظری گفت که مشکلات عدیدهای در زمینه دارو و گران بودن آن در نزد دامداران و مرغداران وجود دارد که خود باعث گرانی محصول نهایی که به دست مصرفکننده میرسد میشود و در کل نظر این دو فعال در بخش صنعت دام و طیور مساعدت دولت در رفع مشکلات و موانع پیش روی تولیدکنندگان این صنعت بود.
باور داشته باشیم، صنعت دام و طیور کشور میتواند جایگاه مهم و بالایی را در جهان کسب کند، چرا که برگزاری چنین نمایشگاههایی موید این مطلب میباشد.
ما امیدواریم تعامل و همکاری بین بخش دولتی - معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی و نهادهای وابسته - و بخش فعال خصوصی تداوم یافته و تقویت شود تا در آیندهای نه چندان دور شاهد پیشرفتهای روزافزون در صنعت دام و طیور کشور باشیم تا جاییکه، تخصص فنی این صنعت را به دیگر کشورها صادر کنیم.
ماهنامه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۱۲ و ۲۱۳ - سال ۱۳۹۶
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com